Energiekosten en CO2 calculator

Gepubliceerd door Robot One op

Rendering van huis met energiegrafiek

Wat gebruikt je apparaat op dag/jaarbasis? En wat betekent dat voor je CO2-footprint? Bereken het eenvoudig met onze energiekosten calculator.

Vul in de linker kolom hieronder het vermogensverbruik van het apparaat in waarvan je de kosten wilt berekenen, de tijd (in uren) en de prijs per kiloWattuur (kWh). Momenteel kost een kWh aan elektriciteit in Nederland ongeveer €0,23, inclusief belastingen en heffingen.

Vul de apparaatgegevens in:

 Aantal uren gebruik per dag
 Vermogensgebruik in Watt
 Prijs per kWh in €

Berekende energiekosten:

 Vermogensgebruik per dag in kWh
 Kosten per dag in €
 Vermogensgebruik per jaar in kWh
 Kosten per jaar in €
 Emissie per jaar in kg CO2 (fossiele elektriciteit)
CO2-uitstoot per jaar is berekend op basis van grijze stroom

Geen idee wat het stroomverbruik van je apparaat is? Het hoort op de CE-sticker te staan, maar beter nog kun je het daadwerkelijk zelf meten met een stroommeter. Dat is niet alleen handig om de grote slurpers in huis aan te wijzen (vaak oude koelkasten en vrieskisten die aan vervanging toe zijn), maar ook om het verbruik te meten van ‘slapende’ ladertjes die dag en nacht in het stopcontact blijven, of apparaten die altijd op stand-by staan.

Stroommeetapparaat / Energiemeter

Geen zin om je koelkast uit de inbouwkeuken te slopen om op de sticker te kijken? Checken of een fabrikant met de cijfers sjoemelt om een A+++ label te krijgen? Op een stroommeter zie je direct op een groot en helder display hoeveel jouw apparaten werkelijk verbruiken.

Bekijk op Amazon Bekijk op Banggood Bekijk op Bol.com

Met bovenstaande gegevens kun je bepalen waar en hoe je in huis kunt besparen op je stroomverbruik en je CO2-uitstoot. Wil je het echt goedkoop en goed voor het milieu maken? Overweeg dan zonnepanelen: de stroomkosten en CO2-uitstoot komen dan beide op 0!

Breng je stroomkosten en uitstoot omlaag

Ga zelf stroom opwekken! Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Laat Zelfstroom kosteloos een vrijblijvende berekening maken voor jouw huis en krijg een bonus € 100 als je onderstaande knop gebruikt om je aan te melden. Bovendien ondersteun je daarmee de verdere ontwikkeling van deze blog!

Bekijk op Zelfstroom

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.