Review: Etersky Rolluik Schakelaar

Gepubliceerd door Robot One op

Modern huis met rolluiken

Een (bijna) perfecte oplossing voor het bedienen van je rolluiken

De Etersky Rolluik Schakelaar (die ook onder diverse andere merken wordt aangeboden op Amazon) is een handige oplossing voor als je de rolluiken in je huis op afstand wilt kunnen bedienen.

Het aansluiten van een elektronische rolluikschakelaarDe schakelaar past precies in een normale wandcontactdoos en het vervangen van de mechanische inbouwschakelaar is makkelijk. Het resultaat ziet er strak en modern uit. Wat ik vooral prettig vind, is dat de schakelaar zichzelf automatisch uitschakelt na 2 minuten, terwijl je een mechanische schakelaar altijd weer moet terugzetten in de neutrale stand. De afstandsbediening via app werkt goed. Ook is de schakelaar geschikt voor spraakbesturing, via Amazon Alexa of Google Assistent. Wel is een sterke WiFi verbinding in huis nodig.

Bijna perfect dus. Helaas is het protocol voor het bedienen van de schakelaars niet open. Aansluiten op je eigen domotica systeem (zoals Domoticz), zal dan ook wat uitzoekwerk vereisen.

Etersky Rolluik Schakelaars (set van 2)

Deze rolluikschakelaars met touchpanel van Etersky maken het mogelijk om rolluiken, jaloezieën of zonweringen handmatig of via app te bedienen. De app bevat ook een timerfunctie. Compatibel met Alexa Echo en Google Assistent.

Bekijk op Amazon

Software tweaken

Bij het scannen van mijn router, zag ik dat de schakelaar bekend staat onder de naam espressif (en gebruik maakt van poort 6668). Dat wekte mijn hoop op een mogelijkheid om de software te tweaken. Na het verwijderen van de afdekplaat en vervolgens de bovenste printplaat werd duidelijk dat de schakelaar wordt bestuurd en met WiFi communiceert via een TYWE3S module.

Etersky roller shutter switch inside
De Etersky rolluik schakelaar van binnen, vlnr. na het verwijderen van de afdekplaat, onderzijde van de bovenste print en besturings-elektronica daaronder.

Dit is goed nieuws, omdat de TYWE3S als variant van de ESP8266 perspectief biedt voor het tweaken of vervangen van de software, denk aan het herprogrammeren met Tasmota (MQTT) of ESP Easy. Dat wordt een van de toekomstige projecten in mijn alsmaar groeiende ToDo-list.

Wordt vervolgd…


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *