Ring stopt met ondersteuning SmartThings

Gepubliceerd door Robot One op

Ring beeld op TV

Camerabeelden niet langer te zien op Smart TV

SmartThings is niet langer ‘partner van Ring’. Hierdoor is het niet langer mogelijk om status-updates en video’s van je Ring deurbel te bekijken op je Samsung Smart TV. Voorheen kon dat wel.

De enige merken die nog aan Ring kunnen worden gekoppeld zijn nu Amazon Key (systeem van Amazon in de VS, waarbij een koerier pakjes in je garage kan achterlaten via een smart lock), een aantal fabrikanten van beveiligings- en toegangscontrolesystemen (Smartlink, ADT Pulse, Kevo/Unikey, Kisi), fabrikanten van smartlocks (Lockstate, Lockitron/Yale, Nuki) en enkele minder bekende smarthomesystemen (Wemo, Wink).

Tot zover de commitment van Amazon (eigenaar van Ring) aan het ‘open smarthome protocol.’ In de praktijk gaan eerder overal deuren dicht en maken techbedrijven de omgekeerde beweging om hun eigen hardware en software exclusief voor zichzelf en hun eigen klanten te houden. Tuya (fabrikant van vele goedkope Chinese smart home WiFi gadgets met honderden verschillende plakmerken) deed dat eerder ook al. Een goede reden om een echt ‘open’ systeem voor je smarthome te gebruiken, zoals Domoticz in combinatie met meerdere protocols en camera’s met die open standaarden werken.

Het is overigens niet nodig om een Ring achtige camera helemaal na te bouwen. Als je een bewakingscamera met open protocol (ONVIF) boven je voordeur hangt en een draadloze deurbel (knop) installeert in samenwerking met Domoticz, kun je altijd bij je eigen opnames en livebeelden bekijken. Het bespaart je bovendien de jaarlijks €40 tot €100 euro voor een Ring Protect abonnement…

Bewakingscamera 4K + audio, personen en voertuigendetectie

Deze PoE bewakingscamera geeft een haarscherp 4K beeld inclusief audio. Herkent personen en voertuigen en voorkomt dus vals alarm door bijvoorbeeld vogels of bladeren die in de wind bewegen. Neemt beelden op sd-card op, geen abonnement nodig. ONVIF protocol maakt het mogelijk live beelden ook via de browser te bekijken. Rechtstreeks te koppelen met Domoticz.

Koop op Amazon.nl Koop op bol.com

Ik heb zelf 8 Reolink PoE (buiten)camera’s. Ze zijn betaalbaar en robuust en hebben een uitstekende beeldkwaliteit, maar wat ik er vooral aan waardeer is dat ze gemakkelijk in het lokale netwerk te koppelen zijn aan Domoticz met een enkele opdrachtregel, bijvoorbeeld zo:

/cgi-bin/api.cgi?cmd=Snap&channel=0&rs=wuuPhkmUCeI9WG7C&user=gebruikersnaam&password=wachtwoord

Vul in plaats van gebruikersnaam je eigen inlognaam in en in plaats van wachtwoord je eigen wachtwoord. Voor de duidelijkheid nog een keer het scherm met eigenschappen van de camera in Domoticz:

Instellingen > Meer opties > Camera’s

Eén mogelijkheid ontbreekt nog in de huidige range van Reolink camera’s en dat is praten met de persoon die voor de deur staat. Dat wordt wel mogelijk in een van de opvallende nieuwe ‘Duo’ modellen die binnenkort op de markt komen: camera’s met twee lenzen die daardoor een brede beeldhoek van maar liefst 150 graden hebben. Deze modellen zijn naar verwachting vanaf eind november leverbaar en gaan tussen de 120 en 150 euro kosten. Hieronder een reclamefilmpje van de fabrikant.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *