Ring ondersteunt SmartThings alleen voor nieuwste modellen

Gepubliceerd door Robot One op

Ring beeld op TV

Ondersteuning eerste generatie Ring Pro gestopt

Update 11 december 2021: Inmiddels heeft Ring een aantal nieuwe deurbellen, waaronder de Ring Pro-2, waarvan je deurbelvideo via SmartThings op je Samsung Smart TV kunt bekijken. Ring heeft hiermee de ondersteuning voor het bekijken van video van de eerste generatie Ring Pro deurbellen gestopt, hoewel deze prima werkte en zeker nog niet achterhaald is. We kunnen er dus vanuit gaan dat Ring/Amazon ondersteuning van deurbelvideo via SmartThings als marketinginstrument gebruikt om klanten te stimuleren telkens de allernieuwste modellen te kopen. Klanten die dat niet willen omdat hun videodeurbel het nog prima doet, worden in de kou gezet. Een weinig duurzame manier van zakendoen.

Het is overigens niet nodig om een Ring achtige camera helemaal na te bouwen. Als je een bewakingscamera met open protocol (ONVIF) boven je voordeur hangt en een draadloze deurbel (knop) installeert in samenwerking met Domoticz, kun je altijd bij je eigen opnames en livebeelden bekijken. Het bespaart je bovendien de jaarlijks €40 tot €100 euro voor een Ring Protect abonnement…

Bewakingscamera 4K + audio, personen en voertuigendetectie

Deze PoE bewakingscamera geeft een haarscherp 4K beeld inclusief audio. Herkent personen en voertuigen en voorkomt dus vals alarm door bijvoorbeeld vogels of bladeren die in de wind bewegen. Neemt beelden op sd-card op, geen abonnement nodig. ONVIF protocol maakt het mogelijk live beelden ook via de browser te bekijken. Rechtstreeks te koppelen met Domoticz.

Koop op Amazon.nl Koop op bol.com

Ik heb zelf 8 Reolink PoE (buiten)camera’s. Ze zijn betaalbaar en robuust en hebben een uitstekende beeldkwaliteit, maar wat ik er vooral aan waardeer is dat ze gemakkelijk in het lokale netwerk te koppelen zijn aan Domoticz met een enkele opdrachtregel, bijvoorbeeld zo:

/cgi-bin/api.cgi?cmd=Snap&channel=0&rs=wuuPhkmUCeI9WG7C&user=gebruikersnaam&password=wachtwoord

Vul in plaats van gebruikersnaam je eigen inlognaam in en in plaats van wachtwoord je eigen wachtwoord. Voor de duidelijkheid nog een keer het scherm met eigenschappen van de camera in Domoticz:

Instellingen > Meer opties > Camera’s

Eén mogelijkheid ontbreekt nog in de huidige range van Reolink camera’s en dat is praten met de persoon die voor de deur staat. Dat wordt wel mogelijk in een van de opvallende nieuwe ‘Duo’ modellen die binnenkort op de markt komen: camera’s met twee lenzen die daardoor een brede beeldhoek van maar liefst 150 graden hebben. Deze modellen zijn naar verwachting vanaf eind november leverbaar en gaan tussen de 120 en 150 euro kosten. Hieronder een reclamefilmpje van de fabrikant.

Update 15 december 2021: anders dan verondersteld, produceert de Reolink Duo geen breedbeeld van 150 graden, maar twee aparte beelden van de linker en rechter camera. Mogelijk wordt dit in een toekomstige software-update hersteld.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *