Open smart home protocol op komst

Gepubliceerd door Robot One op

Smart home

Update 15 december 2021

Het was toch wel hét nieuws van de week: Google, Apple, Amazon, Ikea, Samsung en nog een handvol andere fabrikanten gaan werken aan een open protocol voor smart homes. Zodat alle apparaten straks met elkaar samenwerken en we niet meer met kunst- en vliegwerk verschillende sensoren, besturingen, robots en hubs aan elkaar moeten koppelen. Eindelijk een naadloze ervaring, welk merk je ook kiest.

Hoewel… De Zigbee alliance speelt een belangrijke rol in de werkgroep die dit open en ‘royalty-free’ protocol gaat ontwikkelen. Dit betekent mogelijk dat je Z-Wave apparaten (die niet zijn gebaseerd op een open en royalty-vrij protocol) straks misschien wel de kliko in kunnen.

We blijven de ontwikkelingen met interesse volgen. Wil je ook de ontwikkelingen volgen, dan kun je je inschrijven op de nieuwsbrief van de Connectivity Standards Alliance (het formulier staat helemaal onderaan).


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *