SmartThings dashboard op Windows 10

Gepubliceerd door Robot One op

SmartThings op laptop

De status van je SmartThings apparaten online of op je PC

Samsung heeft recent een webdashboard en een Windows 10 dashboard voor SmartThings gepubliceerd. Daardoor is het niet langer noodzakelijk om je smartphone te gebruiken om de status van je SmartThings apparaten te bekijken.

En daar houdt het ook grotendeels mee op. Het webdashboard lijkt wel wat meer functies te hebben dan de Windows app, maar in de praktijk komt er niet veel van terecht: het is onmogelijk om de beelden van de aangesloten camera’s (de Aetoc 360 cam en twee Ring deurbellen) te bekijken, wat op de smartphone en zelfs op sommige Samsung TV’s wel kan. En de thermostaat heeft een uitgebreid bedieningspaneel waar je niks aan hebt: de kamertemperatuur is in theorie instelbaar van -460 tot +9940 graden Celsius(!), in stapjes van 10 graden. Mijn Honeywell thermostaat reageert daar dan ook niet op. De enige optie die vooralsnog wel werkt is het aan- en uitzetten van lampen. Hopelijk brengt Samsung hier verandering in.

Aeotec Smart Hub

De Aeotec Smart Hub is de opvolger van de Samsung SmartThings gateway. Vervangt allerlei beperkte Zigbee hubs (zoals Philips Hue of Ikea Trädfri) en Z-wave sticks door één enkel, open smarthome systeem. Gemakkelijk zelf te programmeren en te koppelen aan Domoticz.

Koop op Bol.com Koop op Amazon.nl

Zie ook:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *