Nederlandse webwinkel Amazon: de moeite waard?

Gepubliceerd door Robot One op

Hand met iPhone die Amazon logo toont

Lagere drempel voor bestellingen vanuit Nederland

Amazon heeft sinds maart 2020 een Nederlands webshop. Of liever: een online marktplaats, vergelijkbaar met Bol.com. Wat betekent dat voor smarthome-fans?

Om te beginnen: ik ben al lang fan van Amazon. Je kunt er veel elektronicaspullen bestellen die uit China afkomstig zijn, maar in Europese magazijnen liggen opgeslagen. Dat betekent dat ze doorgaans binnen een of twee dagen leverbaar zijn en niet pas na 8 weken, zoals gebruikelijk bij Chinese webshops.

Omdat spullen opslaan in zo’n magazijn niet gratis is, zijn de prijzen soms ook iets hoger dan in China, maar meestal nog steeds beduidend goedkoper dan die in andere Nederlandse webshops. Het verschil is trouwens vaak marginaal en valt weg tegen voordelen als een bereikbare klantenservice, zekerheid over de levertijd en de mogelijkheid om een artikel retour te zenden als het niet voldoet.

Vooral dat laatste is bij Chinese webshops haast onmogelijk, omdat de communicatie met de klantenservice in een Chinese variant van Engels moeizaam verloopt en je gratis retourzendingen al helemaal kunt vergeten. Niks van dat alles bij Amazon, dat is voor Nederlandse kopers altijd zeer klantgericht.

Vertrouwen

En nu is er dus amazon.nl. Het is een belangrijke stap om het vertrouwen van de Nederlandse consument te winnen, maar in de praktijk verandert er weinig. De Duitse webshop amazon.de was namelijk al lang actief op de Nederlandse markt, je kunt er Nederlands als voorkeurs-taal instellen en met Ideal betalen, al dan niet via Paypal.

Opvallend is wel dat amazon.de (nu nog) een veel ruimer assortiment heeft dan amazon.nl. Dat lijkt een gemiste kans, want de fullfilment (het verwerken van orders en het verzenden van de pakjes) wordt nog steeds geregeld vanuit Duitsland. Mogelijk verandert dit in de nabije toekomst. Met honderdduizenden producten die worden aangeboden, kost het omzetten naar de Nederlandse shop allicht wat tijd.

Prime lidmaatschap

Als je geregeld spullen bij Amazon koopt, loont het om een Prime lidmaatschap te nemen. Dit betekent dat je per maand eenmalig € 2,99 betaalt en daardoor al je spullen gratis thuisbezorgd krijgt, zonder de limiet van € 20 euro per bestelling.

Prime heeft nog enkele extra voordelen, zoals gratis opslag (automatische backup) van al je foto’s op de server van Amazon en gratis onbeperkt Prime Video kijken, een Netflix-achtige dienst met originele films en series.

Robothuis en Amazon

Misschien vraag je je nu af waarom ik reclame lijk te maken voor Amazon. Dat is omdat ik producten van Amazon op deze website promoot. Net zoals producten van Bol.com en AliExpress. Het zijn de drie websites die ikzelf het meeste vertrouw en regelmatig gebruik om smarthome-producten te bestellen. Daarom heb ik met deze sites ook een affiliate contract. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij een van de links op deze website gebruikt om iets te kopen.

Waarom zou je dat doen? Om te beginnen omdat je als bezoeker van Robothuis niet lang hoeft te zoeken naar een product en zelf de prijzen kunt vergelijken tussen de verschillende aanbieders (dat is vaak best de moeite waard!).

Producten kopen via een shop die je vanuit Robothuis bereikt, maakt de producten er voor jou niet duurder op. In tegendeel: doordat je de prijzen kunt vergelijken, bespaar je tijd én geld. Bovendien help je daarmee deze blog in stand te houden.

Vergelijking van de webshops

Bekijk hier het smarthome aanbod van de twee Nederlandse webshops. Op deze pagina’s staat niet alles, dus browse gerust nog wat verder rond:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *